Gratis musik och sådant – fast live

Det här med fri kultur är ju inte så pjåkigt egentligen.

Tidigare i somras hölls Täfteåfestivalen respektive Trästock. Jag tog mig förvisso inte till någon av dem, men de som var där hade det dock kul hörde jag, såväl pirater som Dennis Lyxzén.

Åselemarknad erbjöd gratis bussresa till sin händelse t.o.m. och verkar ha lyckats hålla nere fylleproblemen i förhållande till tidigare år.

Dock behöver man ju inte ta sig ens utanför Umeå för att få musikaliska upplevelser och dylikt. I skrivande stund pågår det en rockspelning i Rådhusparken och senare ikväll blir det ännu mer, ordnat av Kulturskolan.

Kulturskolan innebär att Umeå-ungdomar bl.a. får testa på livet som arrangörer av kulturhändelser. Jättebra och awesome att ungdomar får testa på lite ideellt engagemang och se att det inte krävs mycket för en bra tillställning.

Och imorgon riggas för 4:e och sista gången denna sommar torsdagsscenen upp mitt på Rådhustorget för Sommaren i City.

Vidare framåt kommer alternativfestivalen Sunset Park – också den gratis och fri att besöka – som förra året erbjöd bl.a. electropopen Alice in Videoland (som förvisso sög live) och thrash-metallen Electricution. Variation förnöjer liksom.

Det bästa med Sunset Park är givetvis att de ska rigga Action Art-stationer.

Alltså, det mest intressanta av ovanstående är väl att allt är gratis att besöka, artisterna får ändå betalt, samt att jag inte har gått på allt TROTS att det är gratis. Jag trodde att allt gratis innebar samhällsförfall och dekadens. Kultur som är gratis är ju bara skit, fråga bara Per Gessle och Jan Guillou.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.