DNs Lars Weiss om kameraövervakning

I vad jag tror är ett sätt att försöka “slå tillbaka” på bloggosfären för att många här hånar gammelmedia så skriver Lars Weiss under Ledarrubrik på DN om kameraövervakning. Han anser att bloggosfären “är tämligen tyst i denna fråga”.

Det håller jag med om. Vi borde prata om det också. Fast det är givetvis intressantare och mer aktuellt att debattera aktuella lagförslag och dylikt än att gång på gång konstatera hur dåliga lagar andra länder har. Däremot är det mycket bra att Lars Weiss nämner detta på en så respekterad plats som Ledarsidan i DN – något jag tagit till vana att läsa allt oftare.

Jag är ju förövrigt frilansjournalist på Västerbottens Kuriren (papperstidningen), så jag är varken rykande av bloggosfärism eller puttrande av gammelmediatik.

Jag tycker att Lars Weiss inlägg är lysande. Med tanke på att han dessutom publiceras på internet – dock utan ping-/trackback – så kanske även han inkluderas i bloggosfären? Twingly är väl ett tvivelaktigt medel, men gammalmedia gör så gott den kan, pingbackar ack så illa.

En personlig reflektion är också att om kamerorna blir allt vanligare i allmänna miljöer så kommer den professionellt kriminelle att anpassa sig därefter medan fyllskallar och påtända pundhuvuden kommer att fortsätta slåss och sno väskor – med eller utan kameror. Det kanske bidrar till fler uppklarade brott, men knappast till förhöjd brottsprevention.

//Lars Weiss i DN 2008-12-09

Update: Twingly-länkarna från Lars ledarartikel är borta? Har de tagit bort detta för att de bestod av en massa kritiska bloggosfärutlopp?

Update 2: <larsl> MMN-o: Twingly på dagstidningarna är inte helt stabilt, ibland laddas inte rutan alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *